Welke persoonlijke
beschermingsmiddelen
gebruik jij?

Op 't Hof Nederhemert
Ambachtshof 2
5317 NN Nederhemert
Op 't Hof Urk
Het Spijk 17
8321 WT Urk
Op 't Hof Veen
Bagijnhof 49
4264 AZ Veen
Op 't Hof Wolvega
Industrieweg 1
8471 AD Wolvega
Op 't Hof Heythuysen
Biesstraat 59
6093 AC Heythuysen
Nederhemert
Wolvega

Om veilig te kunnen werken hebben je werknemers persoonlijke bescherming nodig. Beschermingsmiddelen die belangrijke delen van je lichaam beschermen. Hier worden dan vooral het hoofd, de ogen en oren, de handen en voeten mee bedoeld. Door het gebruik van de persoonlijke beschermingsmiddelen kan het risico op (blijvend)letsel aanzienlijk verminderen.

Soorten persoonlijke beschermingsmiddelen

  • Ademhalingsbescherming
  • Beschermende kleding
  • Gehoorbescherming
  • Gelaatsbescherming
  • Handbescherming
  • Hoofdbescherming
  • Oogbescherming
  • Valbeveiliging
  • Voetbescherming

Ademhalingsbescherming

Ademhalingsbescherming maakt het mogelijk om lucht in te ademen die vrij is van gevaarlijke stofdeeltjes, gassen of dampen. Als ademhalingsbescherming kan je maskers en filters gebruiken. Er zijn stofmaskers (FFP1, FFP2, FFP3), halfgelaatsmaskers en volgelaatsmaskers. Filters gebruik je in combinatie met een masker, bijvoorbeeld een FFP3 masker. Vaak zie je dat het filter verwerkt is in het masker. Na gebruik gooi je dan het hele masker weg. Is het filter niet verwerkt in het masker, dan kan je alleen het filter vervangen indien nodig. Adembescherming moet voorzien zijn van een CE-markering.

Beschermende kleding

Als je voor je werk goed zichtbaar moet zijn, heb je high visibility kleding nodig. Deze reflecterende veiligheidskleding zorgt dat je herkenbaar bent tijdens het uitvoeren van je werk. Wij hebben verschillende soorten high visibility kleding in ons assortiment. Onder andere polo’s, shirts, vesten, jassen en broeken. Veiligheidsvesten moeten voorzien zijn van een sluiting en altijd gesloten worden gedragen. Veiligheidsvesten, t-shirts of polo’s met korte mouwen worden beschouwd als het minimum aan veiligheidskleding dat bij werkzaamheden gedragen moet worden. Ook hebben we in ons assortiment regenkleding en doorwerkkleding.
Signalisatie werkkleding moet voldoen aan diverse normeringen. Door het gebruik van de juiste kleuren zal de herkenbaarheid groter worden en neemt de veiligheid op de werkvloer toe. Wij verkopen signalisatie werkkleding van onder andere de merken Blåkläder en Sioen. Deze kleding kan ook bedrukt worden.

Bij bepaalde werkzaamheden wordt kleding éénmalig gedragen. Deze disposables beschermen tegen contact met gevaarlijke stoffen zoals asbest, giftige dampen, bacteriën en virussen. De bescherming is verkrijgbaar in verschillende soorten: onder andere gasdicht, stofdicht en vloeistofdicht, maar ook met aanvullende veiligheidsnormeringen.

Gehoorbescherming

Iedereen heeft weleens te maken gehad met te veel en hinderlijk geluid. Hierdoor kan in de loop van de tijd slechthorendheid of zelfs doofheid ontstaan. Dit kan al ontstaan bij regelmatige blootstelling aan een geluidsniveau van 80 dB(A). Ben je op zoek naar de juiste gehoorbescherming? Oordopjes of juiste oorkappen? Met of zonder radio. Ook kan je bij ons oordoppen op maat laten aanmeten.

Gelaatsbescherming

In sommige beroepen is het verstandig nooit zonder gelaatsbescherming te werken. Dit is onder andere van toepassing tijdens bosmaaien en laswerkzaamheden. Bij gelaatsbescherming wordt het hele gezicht beschermd van voorhoofd tot kin.

Handbescherming

Welk type handschoenen heb je nodig? Er zijn veel verschillende soorten voor allerlei werkzaamheden. Precies de juiste handschoenen met veiligheidseisen vinden is erg belangrijk voor jou als klant. Er zijn de allround handschoenen. Deze zijn geschikt voor precisiewerk en lichter werk. Dan zijn er ook gevoerde handschoenen. Deze zijn er ook weer in verschillende soorten voor grof werk, soepel en gebreid voor precisiewerk of waterdicht en met veel grip voor werk in natte omgevingen. De snijbestendige handschoenen hebben een versterking in het materiaal waardoor het risico op snijwonden afneemt. De las- en hittebestendige handschoenen zijn bestand tegen hoge temperaturen en de extra lange kraag beschermt tegen lasvonken en slijpspatten. Naast de veiligheidseisen is comfort een belangrijk onderdeel bij het werk. Als je langere tijd met handschoenen aan werkt moet je ook letten op de ventilatie, vingergevoeligheid en de maat.

hoofdbescherming

In de bouw, industrie en techniek is op veel plaatsen het dragen van een veiligheidshelm of veiligheidspet verplicht. Hoofdbescherming wordt gebruikt om blessures aan het hoofd te voorkomen door stoten, vallende voorwerpen, metaalspetters of vlamboog.

Oogbescherming

Een klein onzichtbaar metaalsplintertje of een spatje van een chemische stof kan pijnlijke en onherstelbare oogschade tot gevolg hebben. Het is erg verstandig om dan een veiligheidsbril te dragen.

Valbeveiliging

Een val kan overal gebeuren, ook als je op de grond werkt. Maar de regel is: hoe hoger de werkplek, hoe groter het risico van een val. Officieel is persoonlijke valbeveiliging noodzakelijk als je meer dan 2,5 meter boven de grond werkt en/of minder dan 4 meter van de rand van een dak. Alleen harnassen met schouder- en beenbanden zijn geschikt voor het opvangen van een val.

Voetbescherming

Onder voetbescherming worden werkschoenen verstaan. Welke zijn het meest geschikt voor jouw werk? Bij Op ’t Hof helpen we je graag met het kiezen van de juiste schoen die jou voldoende comfort en veiligheid biedt. We hebben een ruim assortiment schoenen in verschillende maten en uitvoeringen die voldoen aan de geldende normen en wettelijke eisen binnen jouw branche.

Meest gestelde vragen

EN ISO 20471 – Voor hoge zichtbaarheid in fluorescerende kleuren EN ISO 11611 – Bescherming bij het lassen en soortgelijke processen EN ISO 11612 – Bescherming tegen hitte vlammen (voorheen EN 531) EN 13034. – Bescherming tegen chemicaliën EN 343. – Bescherming tegen regen EN 14058 – Isolerende kleding in koele omgevingen > -5°C EN 342 – Isolerende kleding in koude omgevingen < -5°C EN 1149-5. – Voor ontlading van statische elektriciteit in ATEX-zones NEN-EN 50286. – Voor het werken bij laagspanningsinstallaties EN ISO 14116. – Bescherming tegen kortdurend contact met hitte of vonken

Hieraan kan je zien dat het product voldoet aan de eisen op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu die de Europese Unie heeft opgesteld.

wil je meer informatie over een persoonlijk beschermingsmiddel?

neem contact met ons op