DE OPLOSSING VOOR TE HARD GELUID?
Oordoppen op maat!

Iedereen heeft weleens te maken gehad met te veel en hinderlijk geluid. Hierdoor kan in de loop van de tijd slechthorendheid of zelfs doofheid ontstaan. Dit kan al ontstaan bij regelmatige blootstelling aan een geluidsniveau van 80 dB(A). Oordoppen zijn dan de oplossing. Vaak passen ze toch niet goed of ze zitten niet lekker. Heb je weleens gehoord van gehoorbescherming op maat? Dat zijn op maat gemaakte oordoppen.

WAT ZIJN Oordoppen op maat?

Op maat gemaakte gehoorbescherming die in jouw situatie het meest geschikt is tegen schadelijk geluid. Dit komt doordat ze op maat gemaakt worden waardoor ze je gehoorgang perfect afsluiten. De speciale filters in de oordoppen zorgen ervoor dat het harde geluid gedempt wordt tot een niet schadelijk niveau en dat het geluid niet teveel vervormd. Veel mensen denken dat dit een dure oplossing is. Toch is het de goedkoopste vorm van gehoorbescherming gezien de levensduur. Kraakbeen in de oren verandert continue. Daardoor gaan oordoppen op maat soms een jaar mee en soms wel zes jaar. Zorg dat je op tijd je oren beschermd. Je hebt er maar twee. Opgelopen gehoorschade is niet meer te herstellen!

Op maat gemaakte oordoppen kunnen van verschillende materialen gemaakt worden:

 • Siliconen oordoppen op maat zijn zacht waardoor ze vaak prettiger aanvoelen tijdens het gebruik. Ze zijn wat stroever als harde oordoppen, maar ze zitten wel fijn. Ze bewegen mee in je oor. Bij gevoelige oren zijn zachte oordoppen de beste oplossing. Siliconen oordoppen nemen wel wat makkelijker stof en vuil op. Hierdoor moet je ze goed schoonmaken. Het dempingsniveau is wel wat lager dan bij harde op maat gemaakte oordoppen. Dit komt door het siliconen materiaal.
 • Acrylaat oordoppen op maat zijn hard en glad. Je denkt misschien dat ze daardoor niet prettig zitten in je oor. Dat is niet het geval. De oordoppen worden door middel van 3D op maat gemaakt waardoor ze perfect in de gehoorgang passen. Harde oordoppen nemen niet zo veel vuil op als bij de zachte oordoppen. Ze worden vaak gebruikt door mensen die werken met vuile handen, zoals olie en vet. Het gladde oppervlak zorgt ervoor dat het makkelijk in je oor glijdt. Ze zijn eenvoudig in het oor te brengen en weer te verwijderen. Het dempingsniveau is door het hardere materiaal hoger.

ONDERHOUD

Oordoppen op maat hebben wel onderhoud nodig. De oordoppen schoonmaken is niet moeilijk. Tijdens het gebruik kan er oorsmeer achterblijven in het filterkanaal van de oordoppen of aan de buitenkant. Als het filterkanaal dichtzit werkt het filter niet meer en dus ook je oordoppen niet meer zoals het zou moeten. Schoonmaken is dus essentieel voor je persoonlijke hygiëne en hierdoor blijft de werking van je oordoppen optimaal.
De reinigingsset is de meest uitgebreide manier van de oordoppen schoonmaken. De set bevat een reinigingsbeker, reinigingsvloeistof, reinigingstabletten en bruistabletten.
Voor de dagelijkse reiniging is er een reinigingsspray.

ONDERHOUDSPAKKET

Om onze klanten tegemoet te komen bieden wij onderhoud aan, waarin je na de eerste aanschaf nooit meer nieuwe oordoppen op maat hoeft te betalen voor je werknemers.
Waaruit bestaat het onderhoudspakket voor de oordoppen?
Elk jaar testen op lekkage, demping en algemene controle

 • Gratis ultrasoonreiniging
 • Gratis reparaties
 • Gratis omruilen van filters
 • Gratis voorlichting voor medewerkers
 • Gratis nieuwe oordoppen bij lekkage
 • Gratis nieuwe oordoppen bij defect
 • Gratis nieuwe oordoppen bij diefstal

KOSTEN

 • Aanschafprijs € 105,00 per persoon
 • Reinigingsset € 19,95 (optioneel)
 • Onderhoudsprijs € 32,50 per persoon per jaar

De enige voorwaarde is dat wij jaarlijks het onderhoud mogen verzorgen. Jij betaalt voor het te onderhouden jaar en zo heb je levenslang oordoppen op maat zonder nog nieuwe aan te schaffen. Je krijgt 1 maand van te voren een bericht ter herinnering van de onderhoudsbeurt.
Dit is geen contract en je bepaalt altijd zelf de duur van onze samenwerking. Daarom zijn ook onze normale leveringsvoorwaarden van toepassing. Opzeggen kan elk moment!
Als er personen in je bedrijf zijn die al oordoppen op maat hebben kunnen deze personen gewoon mee doen in het onderhoud voor de onderhoudsprijs. We doen dan een 0-meting. Na de meting heb je zo ook levenslange garantie op zelfs de alleroudste oordoppen op maat! Zonder ooit nog de nieuwprijs te betalen.
Je kan bij ons op afspraak je oordoppen aan laten meten. Moeten er bij meerdere personen in een bedrijf op maat gemaakte oordoppen worden aangemeten? Dan kan dit ook bij jullie op locatie.

Heb je een vraag?

Wil je een afspraak maken?

Meest gestelde vragen

Doordat ze helemaal op jouw oren zijn afgestemd zitten ze erg comfortabel en geven ze de beste gehoorbescherming.

Gemiddeld gaan oordoppen ongeveer 1 tot 6 jaar mee. Doordat het kraakbeen verandert, is de pasvorm vaak niet meer goed. Daardoor kan er alsnog gehoorbeschadiging ontstaan doordat het oor niet meer juist word afgesloten.

Bij regelmatige blootstelling boven de 80 dB(A) wordt aangeraden om gehoorbescherming te dragen.

Het is belangrijk om je gehoorbescherming jaarlijks te checken. Je gehoorgang kan groeien, waardoor de oordoppen niet meer volledig afsluit. Je werkt dan onbeschermd.

Bij een lektest controleren we de werking van de oordoppen. We kijken hoeveel de gehoorbescherming dempt. Als de demping beneden de ondergrens komt, moeten de oordoppen vervangen worden.

– Poets aan het einde van je werkdag de oordoppen gelijk goed schoon met een droog doekje. Of spuit ze in met de reinigingsspray en maak ze droog met een schone doek. – Minstens een keer in de twee weken hebben de oordoppen een grotere onderhoudsbeurt nodig. Gebruik hiervoor de reinigingsset die je bij de oordoppen hebt gekregen.