DE OPLOSSING VOOR TE HARD GELUID?
OTOPLASTIEKEN!

Iedereen heeft weleens te maken gehad met te veel en hinderlijk geluid. Hierdoor kan in de loop van de tijd slechthorendheid of zelfs doofheid ontstaan. Dit kan al ontstaan bij regelmatige blootstelling aan een geluidsniveau van 80 dB(A). Oordoppen zijn dan de oplossing. Vaak passen ze toch niet goed of ze zitten niet lekker. Heb je weleens gehoord van gehoorbescherming op maat? Dat zijn op maat gemaakte oordoppen. Ook wel otoplastieken genoemd.

WAT ZIJN OTOPLASTIEKEN?

Op maat gemaakte gehoorbescherming die in jouw situatie het meest geschikt zijn tegen schadelijk geluid. Dit komt doordat ze op maat gemaakt worden waardoor ze je gehoorgang perfect afsluiten. De speciale filters in de otoplastieken zorgen ervoor dat het harde geluid gedempt wordt tot een niet schadelijk niveau en dat het geluid niet teveel vervormd. Veel mensen denken dat dit een dure oplossing is. Toch is het de goedkoopste vorm van gehoorbescherming gezien de levensduur. Kraakbeen in de oren verandert continue. Daardoor gaan otoplastieken soms een jaar mee en soms wel zes jaar. Zorg dat je op tijd je oren beschermd. Je hebt er maar twee. Opgelopen gehoorschade is niet meer te herstellen!

Op maat gemaakte oordoppen kunnen van verschillende materialen gemaakt worden:

 • Siliconen otoplastieken zijn zacht waardoor ze vaak prettiger aanvoelen tijdens het gebruik. Ze zijn wat stroever als harde oordoppen, maar ze zitten wel fijn. Ze bewegen mee in je oor. Bij gevoelige oren zijn zachte otoplastieken de beste oplossing. Siliconen otoplastieken nemen wel wat makkelijker stof en vuil op. Hierdoor moet je ze goed schoonmaken. Het dempingsniveau is wel wat lager dan bij harde op maat gemaakte oordoppen. Dit komt door het siliconen materiaal.
 • Acrylaat otoplastieken zijn hard en glad. Je denkt misschien dat ze daardoor niet prettig zitten in je oor. Dat is niet het geval. De oordop wordt met 3D op maat gemaakt waardoor de oordop perfect in je gehoorgang past. Harde otoplastieken nemen niet zo veel vuil op als bij de zachte otoplastieken. Ze worden vaak gebruikt door mensen die werken met vuile handen, zoals olie en vet. Het gladde oppervlak zorgt ervoor dat het makkelijk in je oor glijdt. Ze zijn eenvoudig in het oor te brengen en weer te verwijderen. Het dempingsniveau is door het hardere materiaal hoger.

ONDERHOUD

Otoplastieken hebben wel onderhoud nodig. Otoplastieken schoonmaken is niet moeilijk. Tijdens het gebruik kan er oorsmeer achterblijven in het filterkanaal van de otoplastiek of aan de buitenkant. Als het filterkanaal dichtzit werkt het filter niet meer en dus ook je otoplastiek niet meer zoals het zou moeten. Schoonmaken is dus essentieel voor je persoonlijke hygiëne en hierdoor blijft de werking van je otoplastiek optimaal.
De reinigingsset is de meest uitgebreide manier van otoplastieken schoonmaken. De set bevat een reinigingsbeker, reinigingsvloeistof, reinigingstabletten en bruistabletten.
Voor de dagelijkse reiniging is er een reinigingsspray.

ONDERHOUDSPAKKET

Om onze klanten tegemoet te komen bieden wij onderhoud aan, waarin je na de eerste aanschaf nooit meer nieuwe otoplastieken hoeft te betalen voor je werknemers.
Waaruit bestaat het onderhoudspakket voor de otoplastieken?
Elk jaar testen op lekkage, demping en algemene controle

 • Gratis ultrasoonreiniging
 • Gratis reparaties
 • Gratis omruilen van filters
 • Gratis voorlichting voor medewerkers
 • Gratis nieuwe otoplastieken bij lekkage
 • Gratis nieuwe otoplastieken bij defect
 • Gratis nieuwe otoplastieken bij diefstal

KOSTEN

 • Aanschafprijs € 119,00 per persoon (inclusief gratis reinigingsset en 1 jaar onderhoud)
 • Onderhoudsprijs € 32,50 per persoon per jaar

De enige voorwaarde is dat wij jaarlijks het onderhoud mogen verzorgen. Jij betaalt voor het te onderhouden jaar en zo heb je levenslang otoplastieken zonder nog nieuwe aan te schaffen. Je krijgt 1 maand van te voren een bericht ter herinnering van de onderhoudsbeurt.
Dit is geen contract en je bepaalt altijd zelf de duur van onze samenwerking. Daarom zijn ook onze normale leveringsvoorwaarden van toepassing. Opzeggen kan elk moment!
Als er personen in je bedrijf zijn die al otoplastieken hebben kunnen deze personen gewoon mee doen in het onderhoud voor de onderhoudsprijs. We doen dan een 0-meting. Na de meting heb je zo ook levenslange garantie op zelfs de alleroudste otoplastieken! Zonder ooit nog de nieuwprijs te betalen.
Je kan bij ons op afspraak je otoplastieken aan laten meten. Moeten er bij meerdere personen in een bedrijf op maat gemaakte oordoppen worden aangemeten? Dan kan dit ook bij jullie op locatie.

Heb je een vraag?

Wil je een afspraak maken?

Meest gestelde vragen

Op maat gemaakte oordoppen die zorgen voor de perfecte gehoorbescherming.

Doordat ze helemaal op jouw oren zijn afgestemd zitten ze erg comfortabel en geven ze de beste gehoorbescherming.

Gemiddeld gaan otoplastieken ongeveer 1 tot 6 jaar mee. Doordat het kraakbeen verandert, is de pasvorm vaak niet meer goed. Daardoor kan er alsnog gehoorbeschadiging ontstaan doordat het oor niet meer juist word afgesloten.

Bij regelmatige blootstelling boven de 80 dB(A) wordt aangeraden om gehoorbescherming te dragen.

Het is belangrijk om je gehoorbescherming jaarlijks te checken. Je gehoorgang kan groeien, waardoor de otoplastieken niet meer volledig afsluit. Je werkt dan onbeschermd.

Bij een lektest controleren we de werking van de otoplastieken. We kijken hoeveel de gehoorbescherming dempt. Als de demping beneden de ondergrens komt, moeten de otoplastieken vervangen worden.

– Poets aan het einde van je werkdag de otoplastieken gelijk goed schoon met een droog doekje. Of spuit ze in met de reinigingsspray en maak ze droog met een schone doek. – Minstens een keer in de twee weken hebben de otoplastieken een grotere onderhoudsbeurt nodig. Gebruik hiervoor de reinigingsset die je bij de otoplastieken hebt gekregen.